Ihmissuhteet ja seurustelu
Sosiaaliset taidot
Erimielisyyksiä ja ristiriitoja tulee välillä eteen, kun ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa. Vaikeista asioista ja tunteista on tärkeää puhua, jotta ihmissuhteet ovat tasapainoisia. Tämän takia sosiaaliset ja ihmissuhdetaidot ovat tärkeitä.
Kaveripiiri
Ystävyys ja ystävät ovat monelle tärkeimpiä asioita elämässä, ja niitä kannattaa arvostaa ja kunnioittaa. Luotettava ystävä on tukena elämän iloissa ja suruissa.
Yksinäisyys
Jokainen tuntee itsensä joskus yksinäiseksi. Pitkään jatkunut yksinäisyys voi johtaa huonoon mielialaan ja itsetunnon laskuun.
Kiusaaminen
Kenenkään ei tarvitse sietää minkäänlaista väkivaltaa tai kiusaamista. Kenelläkään ei ole oikeutta kiusata toista ihmistä missään tai millään tavalla.
Kiusaamista voi olla fyysisen kiusaamisen lisäksi myös henkinen kiusaaminen, kuten porukasta ulosjättäminen tai selän takana pahan puhuminen.
Perhe
Perhe on muutakin kuin muutama ihminen yhdessä saman katon alla. Perheen väliset suhteet ovat usein niitä, jotka kestävät koko elämän ja ovat suuri apu ja tuki eri elämänvaiheissa.
Ihastuminen
Ihastuminen voi olla upea tunne. Maailma näyttää vaaleanpunaiselta, sydän hakkaa, mihinkään ei voi keskittyä.
Ihastuneena voi tuntea olonsa onnelliseksi, mutta samalla epävarmaksi.
Seurustelu
Molemminpuolinen ihastuminen voi johtaa seurusteluun, jos molemmat niin haluavat. Seurustelu on erilaista eri ikävaiheissa. Nuorena seurustelu voi olla kädestä pitämistä välitunneilla, tykkäyksiä ja viestien laittelua somessa.
Sinkkuus
Sinkkuna olemisessa ja seurustelussa on molemmissa monenlaisia puolia. Sinkkuna voi päättää itse omista menoistaan ja aikatauluistaan ilman, että tarvitsee huomioida toisen tarpeita tai ajatuksia. Silloin on paremmin aikaa tutustua itseensä, tunteisiinsa ja elämän tavoitteisiinsa.
Ongelmia perheessä tai ihmissuhteissa?
–Voit asioida Byströmin Ohjaamossa puhelimitse soittamalla numeroon 050 599 2293 tai tulemalla paikan päälle
-Jos kohtaat odottamattoman tai järkyttävän tapahtuman, asioi Oulun kriisikeskuksessa (Oulunkriisikeskus.fi)
-Lasta odottava tai jo synnyttänyt nuori äiti tai perheväkivallan uhan alla olevat voivat asioida Oulun ensi- ja turvakodissa (ensijaturvakotienliitto.fi). Kiireelliset tapaukset: 24h puhelin 040 058 1606. Nettiturvakodista löydät tietoa ja tukea perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan (Nettiturvakoti.fi)
–Oulun kaupungin kasvatus- ja perheneuvonnasta (Ouka.fi) saat tukea ja neuvontaa perheen ongelmatilanteissa