Masennus
-
-
Masentunut nuori 6.6.2021 at 19:50
Oon 17v tyttö ja mua on masentanut vakavasti pitkään. Oon sairastanu anoreksian, yrittäny useamman kerran itsemurha ja nykysin viiltelen kun mua masentaa 24h/7 mitä mun kannattais tehä
-
pulmakulmanohjaaja 7.6.2021 at 7:42
Hei Masentunut nuori,
nyt lämpimästi suosittelen sinua pikaisesta kertomaan tilanteestasi jollekin elämäsi aikuiselle tai olemaan itse suoraan yhteydessä alueesi hyvinvointikeskuksen/terveysasemasi päivystykseen.
Oulussa toimii myös NOPSA tiimi, joka pystyy mm. olemaan tukena avun hankkimiseen. NOPSA-tiimin toiminta on normaalisti kesäkuun auki, jonka jälkeen jää hetkeksi kesätauolle. Tässä heidän toimintansa esittely:
Walk-In-vastaanotto 13-18-vuotiaille
Moniammatillinen Walk-In-tukipalvelu tarjoaa psykososiaalista tukea Oulun alueen 13–18-vuotiaille nuorille. Toiminnan tavoitteena on, että nuori saa tarvitsemansa avun nopeasti ilman erillistä ajanvarausta tai lähetettä ja nuorelle pystytään järjestämään tilanteeseen riittävä ja oikea-aikainen tuki.Nuoret voivat hakeutua vastaanotolle tarvitessaan akuuttia keskusteluapua arjen ja elämän haasteiden kuten jaksamisen, mielialan laskun, henkilökohtaisen elämänkriisin tai akuutin tapahtuman kuten seksuaalisen häirinnän tai kaltoinkohtelun vuoksi.
Löydät meidät Ma – Pe klo. 12-16:00 osoitteesta Hallituskatu 5 (käynti Byströmin sisäpihan kautta). Älä jää yksin.
Ota yhteyttä puhelimitse tai somekanavien kautta: Tiimin p. 040 637 8287, myös Whatsapp
Instagram: @nopsatiimiVielä muutama tukipalvelu: Mieli Ry:n kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111, Sekasin-chat on arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Lisätietoa kriisipuhelimesta ja Sekasin-chatista. (Linkit aukeavat uusiin välilehtiin.)
Ja syömishäiriöliittoon (SYLI) kannattaa myös olla matalalla kynnyksellä yhteydessä. Täältä löydät lisää tietoa SYLI:n toiminnasta Oulussa sekä SYLI:n tukipuhelimesta ja chatista. (Linkit avautuvat uusiin välilehtiin.)
Eli älä jää yksin tilanteesi kanssa. Vaikka tässä hetkessä olo voi olla epätoivoinen, sinä kyllä pääset tästä eteenpäin ja jossain kohtaa huomaat näiden kokemuksien vahvistaneen sinua entisestään. Sinä selviät kyllä ja yksin ei tarvitse pärjätä, rohkeutta ja vahvuutta on pyytää apua. Ja jo tämän viestin laittaminen pulmakulmaan kertoo, että olet rohkea ja vahva. Olethan rohkeasti yhteydessä myös yllä mainitsemiini tahoihin!
-
Masentunut nuori 23.6.2021 at 15:34
Mun masennus syveni kun jäin koulusta kesälomalle. Kesäloman alussa mä aloin viiltelemään itseäni sääreen
-
pulmakulmanohjaaja 24.6.2021 at 10:40
Hei masentunut nuori,
tilanteesi kuulostaa erittäin vakavalta ja huolestuttavalta. Nyt olisi äärimmäisen tärkeää, että puhuisit asiasta luotettavan aikuisen kanssa ja olisit yhteydessä aiemmassa vastauksessa mainittuihin tahoihin. Älä jää tilanteesi kanssa yksin. Vaikka tilanteesi on vakava, niin se ei ole missään nimessä epätoivoinen. Tilanteeseesi löytyy ratkaisu ja apua on saatavilla.
Tässä vielä lyhyesti listattuna auttajatahoja:
- Löydä oman alueesi terveysasema tästä linkistä ja soita heidän päivystysnumeroonsa tai mene päivystysvastaanotolle: https://www.ouka.fi/oulu/asiakkaan-oikeudet/terveysasemahaku
- Mieli ry:n kriisipuhelin 09 2525 0111 (avoinna 24/7)
- Sekasin-chat auki arkisin 9-24 ja viikonloppuisin 15-24 (https://sekasin247.fi/)
- Voit soittaa suoraan hätänumeroon (112) ja kertoa tilanteestasi.
Kertominen tilanteestasi voi tuntua hankalalta, mutta sinä pystyt siihen. Ja vaikka tuntuisi, että et löydä oikeita sanoja tai saattaa alkaa itkettämään, niin sekin on todella ok. Kunhan kerrot. Sinä pystyt siihen. Tämä tilanne tulee muuttumaan parempaan päin.
Lämpimin ja kannustavin terveisin kesätyöharjoittelija Henriikka ja tietopalveluohjaaja Jemina
-
-
Masentunut nuori 15.10.2021 at 16:26
Olen viilellyt lisää ja en tunnu pääsevän ongelmasta eroon. Olen alkanut nousee silöan kaiteelle aikeissa hypätä
-
Ohjaaja Tuula 18.10.2021 at 14:32
Hei!
Kuten aikaisemmissakin vastauksissa olemme neuvoneet, sinun kannattaa mahdollisimman pian kertoa tilanteestasi jollekin luotettavalle ihmiselle. Jos lähipiiristäsi ei löydy ketään, jolta voisit pyytää apua, voit olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai esimerkiksi opiskelijaterveydenhuoltoon. Jos mieleesi nousee vielä itsetuhoisia ajatuksia, voit myös soittaa hätänumeroon 112.
Tärkeintä on, että et jää yksin. Vaikka kertominen voi tuntua vaikealta, sinun kannattaa hakea apua mahdollisimman pian.
-
Masentunut nuori 1.7.2022 at 19:59
Moi täällä kirjoittelee tän keskustelun aloittaja ja haluisin kysyä että teinkö oikeen päätöksen kun muutin mun poikaystävälle kun mun äiti on hakannut mua
-
Ohjaaja Hanna 5.7.2022 at 7:32
Hei taas masentunut nuori!
Emme valitettavasti osaa sanoa, onko tämä asumisratkaisu paras. Tärkeintä on, että sinun ei tarvitse kokea väkivaltaa tai sen uhkaa kotonasi. Tärkeää on myös, että sinulla on turvallinen olo asua poikaystäväsi luona. Jos olet jäämässä asumaan poikaystävällesi pitemmäksi aikaa ja poikaystäväsi asuu yksin, tulee teidän huolehtia, että tämä sopii hänen vuokranantajallensa. Myös muuttoilmoitus tulee tehdä ja sopia yhteiset pelisäännöt vuokranmaksuista ja muista asumiskuluista. Mikäli poikaystäväsi asuu vanhempiensa luona, teidän tulee sopia asumiskäytännöistä ja yhteisistä pelisäännöistä heidän kanssaan.Jos haluat apua tilanteeseesi, oman talouden hoitoon ja asumiseen liittyen, ota yhteyttä alueesi sosiaaliohjaajaan. Löydät sosiaaliohjaajien yhteystiedot verkkosivuilta (ouka.fi).
Tilanne äitisi kanssa on ikävä eikä lähisuhdeväkivalta ole koskaan oikeutettua. Sinun ei tarvitse jäädä yksin asian kanssa ja voit saada tarvittaessa apua tilanteeseesi alla mainituilta tahoilta.
Turvakoti tarjoaa suojaa kaikille silloin, kun kotiin jääminen on väkivallan, pelon, uhkailun takia turvatonta. Turvakotiin voi mennä suoraan osoitteeseen Kangastie 9 Tuirassa tai ottamalla yhteyttä puhelimitse. Turvakodista saa keskusteluapua ja neuvontaa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä myös puhelimitse. Oulun ensi- ja turvakodin 24/7 päivystysnumero on 0400 581606, chat on avoinna arkisin klo 12–18 ja lauantaisin klo 14-17. Voit lukea lisätietoa nettiturvakodista verkkosivuilta (nettiturvakoti.fi).
Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa käytännön neuvoja ja henkistä tukea rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville. Rikosuhripäivystyksen puhelinpalvelu palvelee numerossa 116 006 suomeksi ma–pe kello 9–15 (kesäaukiolo). Asioista voi myös kysyä ja keskustella chatin kautta nimettömänä. Chat palvelee arkisin klo 9–15 ja lisäksi maanantai-iltaisin klo 17–19. RIKUchat – palvelu verkossa – Rikosuhripäivystys.
Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa vuoden jokaisena päivänä. Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisissä ihmissuhteissaan. Nollalinjan numero on 080 005 005 tai chatissa klo 9–15. Linkin chattiin ja lisätietoja nollalinjasta löydät verkkosivuilta (nollalinja.fi).
Muistutamme vielä myös keskustelussa aiemmin mainituista tukipalveluista. Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit lukea lisätietoja kriisipuhelimesta (mieli.fi).
Sekasin-chat on avoinna arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Voit lukea lisätietoa Sekasin-chatista (sekasin247.fi).
-
Osallistu keskusteluun
Muita kysymyksiä
- Pissa 19.9.2024
- Lihon vaan ja en tiiä miten saan sen loppumaan 15.8.2024
- Ahdistaa 6.7.2024
- Ahdistaa 30.4.2024
- Mielenterveys 20.5.2023
- Peniksen koko ja kivesten ja peniksen mittaus 20.11.2022
- Mitä se on 15.11.2021
- Aika 21.7.2021
- Miten tehdään 5.7.2021
- Tiukka esinahka 29.6.2021