NURRI-toiminnan kohderyhmää ovat 12–29-vuotiaat oululaiset nuoret, jotka ovat syyllistyneet tai joiden epäillään syyllistyneen toistuviin rikoksiin tai yhteen vakavaan rikokseen. Taustalla voi olla myös yksittäinen rikos, jonka lisäksi on esimerkiksi päihteidenkäyttöä tai huolta syrjäytymisestä.
Toiminnan tavoitteena on nuoren kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ja uusintarikollisuuden ennaltaehkäiseminen.
Nuorten lisäksi tukea kohdennetaan tarpeen mukaan myös perheisiin. Työskentely suunnitellaan yksilöllisesti tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toiminta on maksutonta ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.
Perhe voimavaraksi rikoksilla oireileville nuorille -hankkeen kautta NURRI-toiminta on saanut vahvistusta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sekä Rikosseuraamuslaitoksen puolelta.
Yhteisövaikuttavuusmalli on eri organisaatioiden muodostama verkosto, joka pyrkii edistämään nuoren kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Verkoston tavoitteena on muodostaa nuoren ympärille yhtenäinen palvelukokonaisuus, jonka kautta pyritään tukemaan nuoren elämänhallintaa sekä rikoksetonta elämää. Toiminta on asiakkaille maksutonta ja vapaaehtoista.
Toiminnan kohderyhmänä ovat oululaiset alle 29-vuotiaat rikoksesta epäiltynä olevat tai rikokseen syyllistyneet nuoret.
Verkostoa koordinoi Rikosseuraamuslaitoksen Oulun yhdyskuntaseuraamustoimisto ja NURRI-toiminta.
Nuorten rikoksentekijöiden yhteisövaikuttavuusverkostoon kuuluvat alla olevat toimijat:
Asiakasprosessi käynnistyy ottamalla yhteyttä NURRI-toiminnan nuorisotyön ohjaajiin, jolloin asiakkaan tilanne ja tarpeet arvioidaan. Kartoituksen jälkeen NURRI kokoaa tarvittavat toimijat ja kutsuu heidät sekä asiakkaan yhteiseen verkostotapaamiseen. Eri toimijoista koostuvan verkoston tavoitteena on luoda yksilöllinen suunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnitelman toteutumista seurataan jatkotapaamisilla.
Nuorisotyön ohjaaja
Nuorisotyön ohjaaja
Sosiaaliohjaaja
Psykiatrinen sairaanhoitaja
Rikosseuraamustyöntekijä